Greito maisto privalumai ir trūkumai

Artėjant pietų metui, pradedame galvoti apie gardžiai kvepiančius skanėstus. Jei norime pavalgyti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar kitame didesniame mieste, susiduriame su milžiniška restoranų pasiūla – vienos maitinimo įstaigos giriasi mažomis kainomis, kitos maloniu aptarnavimu, trečios netradiciniais patiekalais ir t. t., tačiau labai dažnai atidžiau nesusimastę pasirenkame greito maisto užkandines.

Kreditorius Palūkanos Didžiausia suma Paraiška
nuo 7% iki 10000,00 EUR
nuo 6,41% iki 10000,00 EUR
nuo 33,06% iki 75,00% iki 4000,00 EUR
nuo 39,19% iki 75,00% iki 3000,00 EUR
iki 75% iki 300,00 EUR
nuo 38,32% iki 75,00% iki 1000,00 EUR
nuo 48,87% iki 73,97% 3000,00 EUR
nuo 16.74% iki 36.37% 5000,00 EUR

Nors greito maisto užkandinės vertinamos gana prieštaringai, vis dėlto klientų jose apstu. Prieštaringai vertinamas ir šių kavinių siūlomas maistas. Vieni sako, kad greitas maistas yra neskanu, kiti – kad skanu, bet nesveika. Ar patiekalų skonis yra vienintelis faktorius, verčiantis gyventojus bent kartais stabtelėti ir suvalgyti mėsainį? Greičiausiai ne… Greito maisto restoranai vertinami ir dėl spartaus aptarnavimo. Čia nėra malonių padavėjų, kurios pasiteirauja, ko norėtume, tik po gerų 15 minučių, praleistų restorane. Greito maisto užkandinėse pageidaujamą patiekalą gauname nepraėjus 5 minutėms. Kai kurių restoranų paslaugų greitis netrunka ir minutės. Be to, tokios kavinės siūlo ne tik mėsainius ir dešrainius, kai kuriose jų siūlomi ir sotūs kotletai ar tiršta sriuba. Žinoma, pastarieji patiekalai nevisiškai atitinka greito maisto sąvoką. Greitas maistas turi būti ne tik greitai gaunamas, bet ir greit suvalgomas. Jį turi būti patogu neštis lauke ar kramsnoti vairuojant automobilį. Be to, daugelis pirkėjų džiaugiasi ir greito maisto restoranų kainomis. Paprastai visi siūlomi patiekalai kainuoja gana pigiai. Žinoma, dažniausiai greitas maistas vartojamas kaip užkandis, o ne kaip sotūs dienos pietūs.

Daugelis sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių tvirtina, kad greito maisto restoranas kelia mirtiną pavojų mūsų sveikatai. Skeptikai klausia, o kaip restoranų kokybės kontrolė? Milžiniški greito maisto tinklai yra optimizuoti, stebimi ir kontroliuojami visame pasaulyje. Deja, daugelis sveikatos priežiūros specialistų maisto kontrolės naudos nemato ir tvirtina, kad greitas maistas gali sukelti trumpalaikius bei ilgalaikius sveikatos sutrikimus. Viena dažniausių bėdų, su kuria susiduria greito maisto mėgėjai, yra energijos trūkumas. Greitas maistas beveik neturi naudingųjų ir mūsų organizmui būtinų medžiagų, todėl, kad ir kiek mėsainių suvalgysime, vis tiek nepasijusime stiprūs ir energingi. Be to, nuo milžiniško riebalų kiekio suprastėja kraujotaka, žmogui sunku susikaupti ir jis nesugeba sutelkti dėmesio į mokslus ar darbą. Dažnas lankymasis greito maisto restoranuose gali sukelti širdies veiklos sutrikimų, padidinti cholesterolio kiekį kraujyje, dėl to rizikuojame susirgti širdies bei kraujagyslių ligomis.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *